Vreme je za bašte

by | May 9, 2019 | ZABAVA & UZIVANJE

Ideje koje se na raznim portalima, u magazinima i reklamama pojavljuju kao ideje za uredjenje bašte su svake godine sve maštovitije. Ali nije neophodno da se sa mnogo sredstava i raznim rasadima opremi bašta. U današnje vreme svako može da nadje svoju meru bilo da su aršini finansijske prirode, ograničeni prostor, opredeljenje za dizajnerski minimalizam ili suprotno – raskošno.

Ono što je lepo i korisno je kada je prostor dovoljan da se može postaviti i neka baštenska garnitura. Njih ima baš raznovrsnih u ponudi kod nas. Ima ih udobnih drvenih ili pletenih, mogu se obogatiti šarenim jastucima čime obezbedjuju i fantastičnu udobnost. Ako volite ušuškani osečaj okružite ih velikim saksijama sa cvećem, udobnim stočićima sa osveženjem i dobrom knjigom.

Naravno da su i svedenije linije garnitura veoma lepe, posebno uz diskretno raznobojno cveće u blizini. Udobnost je svakako zagarantovana.

bašta

Za veće površine bašte dajte mašti na volju, bilo da želite da napravite raznobojne cvetne aranžmane i leje, koje će razveseliti svakog ko pogleda na njih, bilo da želite jednostavno rastinje. Ja sam već nekoliko puta pokušala da zasadim lavandu, ali mi nikada nije uspela. Želela sam baš ovakav žbun, ali nije uspevalo. Ako neko od čitalaca ima savet neka ga podeli, molim lepo.

Vrlo su lepe kombinacije sa vodoskocima. Žubor vode daje posebnu atmosferu i svežinu vazduhu, a i ptičice mogu da ga koriste. Mala jezerca su za velike majstore. Predivno izlgedaju i upotpunjuju lepotu bašte.

bašta

Ako vrt ima dovoljno prostora, garniture mogu biti i veće. Pa još sa raznobojnim jastucima, baš komotno.

bašta

Podsećamo i na naše ranije tekstove o začinskom bilju na balkonima i uredjenju balkona.

Uživajte u nastupajućem proleću i pošaljite slike svojih kreacija, objavićemo.

slike: Pinterest

error: Content is protected !!