Balkonsko cveće za uživanje u sopstvenoj kreaciji

by | Jun 7, 2018 | ZABAVA & UZIVANJE

Kada dođe lepo vreme i mogućnost da ga provodimo na našem balkonu, lepo je potruditi se i sopstvenim rukama napraviti aranžman za cveće koje volimo i uzgajamo.

Kako izraziti sopstvenu kreativnost

Od drvenih letvi može se napraviti držač-tarabica poput ideje na slici. Pričvrstiti u nepravilnom rasporedu tegle sa držačima i u neke zasaditi puzavice. One se lako održavaju i brzo napreduju, neka te tvoj cvećar posavetuje. Čak se ne moraju saditi ni u humus, neke se odlično odžavaju samo u vodi. Neke od tegli iskoristi kao svećnjake.

Foto: Pinterest

Ukolio su  dostupne stare palete za prenos robe ili drvene gajbice, mogu se napraviti savršeni nosači za saksije, svećnjake i ostale ukrase, poput knjiga i ostalog po želji za korišćenje na balkonu. Pogledaj ove predložene ideje. Cvećem raznobojnih boja ćeš osvešiti čitavu kompoziciju i uživati u tihoj muzici, dobroj knjizi i svojoj kreaciji.

Foto: Pinterest

Oni vešti sa debelom žicom mogu napraviti ovu mrežnu žardinjeru koja izgleda vrlo zanimljivo. Meni se čini kao na ovoj slici da je baš prava za kaktuse.

Foto: Pinterest

A može i viseća bašta, zar ne! Ima toliko cveća koje voli sunce i mnogo svetlosti, pa je ovo je odlična ideja za te vrste cveća. Ukoliko želiš da se sakriješ od radoznalih pogleda ovim aranžmanom će se to sigurno postići.

Foto: Pinterest

Viseće saksije kao raspevani zvončići. Pomisli samo ujutru kada sunčevi zraci počnu da se promaljaju kroz cvetni aranžman ili smiraj dana i purpurno nebo. Pretpostavljam da svi skupa imamo pre malo vremena da svakodnevno odemo u šetnju obližnjim parkom i popijemo kaficu na miru, pa neka bar na kratko cvetni balkon zameni park. Meni jutarnja kafica, i kada je na brzinu, više prija na našem rascvetalom kreativnom balkonu. Sam pogled na prelepe cvetove i zelenilo me opušta, a viseći aranžmani koje sam ove godine smislila me posebno raduju. Ove godine mi je uspela i lavanda, pa je miris predivan.

error: Content is protected !!