Male kućne galerije

by | Jun 11, 2018 | ZABAVA & UZIVANJE

Slike ili fotografije su divan ukras u svim prostorijama, bilo da su one u kojima duže boravimo, kao što su sobe ili prolazni delovi stana, kao što su hodnici. Viđala sam najrazličitije ideje kako okačiti slike, pa da neke od njih podelim i sa vama.

Recimo, ako volite pravilne oblike, naklonjeni ste redu i geometrijskim oblicima možete i slike tako organizovati na svom zidu. Jednostavno, jasno, čak i uramiti ih u ramove istih boja. Izgleda kao mozaik, a nije. Jednostavni ramovi ne odvlače pažnju od slika, a tamniji zid ističe čitavu kompoziciju.

Foto: Pinterest

Takođe, ako su slike različitih formata i tematike preporuka je da se koriste ramovi istog stila kako bi pažnja ostala na slikama ili fotografijama. Ova ideja je divna za porodične fotografije, podsećanja na lične trenutke.

Sve u jednoj liniji

Ako imate usku, a visoku povšinu na raspolaganju, možete slike okačiti u jednoj liniji, vertikalno. To je često slučaj u malim prostorima ili između delova nameštaja. Prostor može biti interesantno ulepšan manjm zanimljivim slikama.

Foto: Pinterest

 

Deluje haotično, ali ipak je uređeno

Toliko divnih fotografija imamo iz raznih prilika, detinjstvo, školske ekskurzije, porodična okupljanja, ljubavi, deca, unuci, izleti, putovanja…. Ili stoje po fiokama, možda u albumima koje retko gledamo, a od kada pravimo digitalne fotografije uglavnom ih čuvamo na nekoj memoriji i retko izrađujemo slike.

Ova ideja sa fotografijama na zidu mi se baš dopada. Lako je u stanu naći deo zida i posvetiti ga baš ovakvoj dekoraciji, zar ne?

Foto:  Jonas von der Hude

A može i „mix“

Ova ideja je za one smelije koji vole sve što im je drago da se „izloži“. Lepe slike i zanimljivi suveniri ili ukrasi na konzolama. Brižljivo odabrani predmeti i slike mogu čitavoj celini da daju izgled izložbenog prostora, da naprave priču… U ponudi je veliki izbor ramova, pa i oni mogu biti u zavisnosti od boje i izgleda dekor za sebe.

Foto: Peter Ferenc

Iskoristiti svaki slobodan prostor za lepotu

I hodnik ili stepenište može biti svojevrsna galerija. I ako nemaju dovoljno svetla lepim šarenim slikama ili fotografijama ih možete obasjati, samo dajte mašti na volju.

Foto: Pinterest

A kada se posao završi uživaš u pogledu.

error: Content is protected !!