Šta obavezno moraš imati u tašni ovih dana

by | Jul 18, 2019 | ZABAVA & UZIVANJE

1. Ključevi, mobilni telefon, novčanik

Ovo i nije neko revolucionarno saznanje, naravno da ovo moraš imati sa sobom.
Leti češće menjam tašne pa imam problem da nadjem ključeve baš kada mi se žuri da što pre uletim u kuću iz pretpostavljaš kog razloga. Zaboravim u kom džepiću su mi ključevi od stana tog dana.

2. Vlažne maramice i dezodorans

Tokom ovih vrućina može se desiti da se neplanirano dugo zadržiš daleko od kupatila i osveženja. Bilo da si na poslu ili obavljaš po gradu neophodne zadatke ili posete, uzimajući u obzir nestabilno vreme možda odabereš ne baš prikladnu odevnu kombinaciju. U nekom trenutku ti život mogu „spasti“ vlažne maramice da te osveže i dezodorans.

Ili recimo moje nedavno iskustvo. Čitavo prepodne provedeno po spratovima institucije gde je prolaz stranaka veći nego na Terazijama. Temperatura i pored nazovi rashladnih uredjaja skoro kao napolju, publika najšarenolikija moguća. Hvatam se za razne kvake, gelendere, dugmiće na elektronskim uredjajima. Neki od dugog čekanja grickaju pogačicu, pa se onda uhvate masnim rukama za gelender, naslon stolice ili kvaku. Drugi su pre ove destinacije baš usput na pijaci kupili malo voća i zeleniša, pa došli da završe poslić. Ali ne treba puno objašnjavati i sama znaš. Dugo sam se zadržala i potroših skoro celo pakovanje vlažnih maramica neutralnog mirisa.

3. Upaljač

Nepušač sam, ali moj suprug nije. Obavezno ga zaboravi i onda panika.
A i ako si singl, pa si u društvu sa pušačem kojih je mnogo, možda spaseš situaciju. Ili recimo veliki broj restorana ima sveće na stolu, pomoći će lepoj atmosferi!

4. Maramice

Svima su potrebne, damama, muškarcima, deci. Nikada nisu suvišne. Hoće li tebi zatrebati umesto malih salveta u kafiću ili ako si sa decom ili unucima, onda je sasvim sigurno da će ti češće i više trebati. Nikada nisu višak.

5. Flaša vode

I ako svuda ima kioska, na svakom ćošku koji prodaju flaširanu vodu, ja ne prepuštam to slučaju. Ponesem svoju. Sada ima i onih flaširanih voda manjeg pakovanja, nisu preteške ni prevelike za tašnu. Desi se da se negde zadržiš duže nego što si planirala, vrućine su velike. Uhvati te nervoza ili glavobolja, voda može pomoći.

Photo by OrnaW

Photo by OrnaW

 

6. Žvaka ili bombona

Vrlo je važno imati ih u tašni. Ne samo da se osvežiš dah, nego i ako osetis slabost od umora, vrati malo energije.

7. Šnala za podizanje kose, češalj i naočare za sunce

Ako je sunčano i toplo češalj i šnala ili elastična gumica za kosu mogu pomoći da je podigneš. Oseti se olakšanje.
Naočari za sunce nisu uvek samo zaštita od sunca, nekad mogu poslužiti i ako rajf za kosu ili da zaštitiš svoj znatiželjni pogled.

8. Kutijica sa lekovima

Ako uzimaš terapiju, a ostaćeš duže van kuće, obavezno je ponesi. Ne treba preskakati, to znaš, a i flašica sa vodom je sa tobom.

Uživaj u letu i ne brini!

error: Content is protected !!