Spremi nešto na brzinu

Pečurke

Šampinjoni su često omiljeni na trpezi i ima mogo recepata veoma ukusnih.Ovo je jedan od prvih koje sam kao mlada domaćica isprobala i sasvim je aktuelan i danas. Takođe, daje mogućnosti imprivizacije sa začinima.

Punjene pečurke

Lako i brzo se sprema, a potrebno je:
15 kapica pečuraka ujednačene veličine
4 kocke tipljenog sira po izboru (ja uzimam neutralni)
4 čena belog luka
1 jaje
1 kašika peršuna (može i đumbir umesto peršuna)
2 dl pavlake za kuvanje
biber
malo prezli
malo putera

Drške pečuraka iseckari i sa 2 čena belog luka i biberom propržiti na buteru.
Sir izgnječiti sa 2 čena belog luka, peršunom, jajetom i malo putera.
Sjediniti i dobijenim nadevom puniti kapice pečuraka složene u puterom podmazanu posudu za pešenje u rerni.
Svaku napunjenu pečurku zaliti pavlakom, posuti sa malo prezli i peći u rerni 15-20 min na 250ºC.

Uživaćete i u mirisu i u ukusnom ovog jelu.
Prijanto, probajte ga što pre.

Podeli sa drugima!