Šareno živeti i uživati

by | Jun 27, 2019 | ZABAVA & UZIVANJE

Izrazito šarenilo u gradnji i unutrašnjem uredjenju stambenih prostora je nekako više vezano za 1001 noć priče i orijent. Bar se ta asocijacija u meni javljala ranije. Više to naravno nije slučaj, pa tako imamo u relatvnoj blizini u jednoj Bečkoj četvrti šarene i maštovite Hundertvaserove kuće. Tu je naravno još bezbroj primera, recimo Gaudijeva remekdela u Barseloni ili oslikane stolice, prozori i pokućstvo u Padini i Kovačici.

Šarenilo se „primilo“ ne samo u garderobi, o čemu smo u jednom od naših ranijih izdanja pisali, nego i na fasadama, balkonima, unutrašnjem uredjenju naših stanova ili komadima nameštaja. Upotrebno ili ukrasno, prija oku i rasplamsava maštu i krativnost. Kada sediš u takvom prostoru čini mi se da se čovek odmah oseća vedrije i raspoloženije.

Razne su mogućnosti primene šarenila u stanovima, mogu se osvežiti ulazni deo ili stepenište.

To može biti stepenište kojim se ulazi u stan ili unutar stana, za gornji nivo. Po želji se biraju tehnike: iscrtavanje, keramičke pločice, odgovoarajuće tapete.

Šarenilo možete „sakriti“ u kupatilo. Baš je uživanje kupati se takvom ambijentu.

U kuhinji obično imamo obilje šarenila, voće, povrće, salate pa zašto ne i šarenilo na zidovima. Zabavnije je.

Ako si više za detalje onda pogledaj ove fotelje.

Ili stolice, možda ti se svidi pa se već ovog vikenda baciš na posao.

Definitvno me ponelo ovo proleće, mada kišno, bašte i parkovi su se probudili, boje rasplamsale, pa eto i moja mašta radi. Pokreni se i ti i pošalji nam svoje šarenilo, podeli ga sa nama.

Naslovna slika: bekop (Peter Koelbleitner)
Slike:Pinterest

error: Content is protected !!