Dve fensi paštete za posnu i mrsnu slavsku trpezu

Slavska trpeza

Verujem da ste svoje goste već podsetili na svu Slavi i da je lista namirnica za spremanje trpeze već uveliko gotova, zato je krajnje vreme da definitivno napravite plan šta će se naći na slavskoj trpezi.

Pored uobičajenog slavskog kolača, žita, standardnih salata, pečenja ili ribe, možete svoje goste iznenaditi novitetima i za posnu i za mrsnu varijatu.

Moj predlog iznanađenja je – domaće pravljena pašteta, a kako da je pripremite, saznajte u nastavku:

POSNA PAŠTETA OD TUNJEVINE:*

1 avokado

1 konzerva tunjevine

jedna čašica pikantnog senfa

malo soli i bibera

pola kašičice kinoe.

Sve to staviti u blender i to je to.

*ovo je manja količina, a vi je uvećajte zavino od broja gostiju.

 

MRSNA PAŠTETA SA PILETINOM:*

Uzmite pileće meso za supu, nekih 500-600g i skuvajte ga.

5-6 kiselih kratavčića

2 tvrdo kuvana jaja

biber i so po želji

Izblendajte sve u blenderu i to je to.

*ovo je manja količina, a vi je uvećajte zavisno od broja gostiju.

 

Javite nam utiske gostiju nakon što su probali paštete i neka vam je SREĆNA SLAVA!

Podeli sa drugima!