Bazar, vašar – šarenilo rukotvorina na Beogradskim pijacama!

by | Nov 11, 2019 | ZABAVA & UZIVANJE

Ne znam kako tebi, ali meni se veoma dopada ova noćna novotarija na Beogradskim pijacama. Pamtim kada je dogadjaj prvi put pre par godina organizovam na Kalenićevoj pijaci, bilo je kreativno gledano sa strane izlagača, ali skromno. Desetak tezgi, velika gužva i nekako na kraju utisak – skromno.

Ideja se ipak nastavila i vrlo lepo razvila do današnjih dana. Ovih dana se uveliko vašari po Djermu, kao i po Novobeogradskoj pijaci, lep dogadjaj, ponuda raznovrsna, posetioci veseli, užurbani, da nešto ne previde. Ne znam koja je sledeća, ali sigurno će ih još biti. I miholjsko vreme ide na ruku.

Izbor samo takav

Šetemo od tezge do tezge, čini mi se na svakoj ima nečeg što bi mi baš trebalo. Ručno štrikane zimske kape, nakit od keramike, makrame, drvena šamlica (znaš li šta je šamlica?).

Noćni bazar

Takodje predmeti od drveta za kuhinju, drveni novogodišnji ukrasi ili upotrebni drveni predmeti za serviranje. A kao šlag na torti – sasvim unikatne drvene leptir mašne za male i velike, fenomenalno izradjene , znalački oblikovane i sasvim posebne za iste takve prilike. Samo za smele dečake!

Kako se praznici bliže, a i za sve druge povode, možeš dobiti sjajne ideje za poklone. Cene su vrlo pristupačne, a proizvodjači-umetnici svojih zanata, vrlo spremni da pomognu, preporuče.

Nadje se tu i domaćih sokova, kao i ostalih domaćih voćnih tekućina koje nisu za decu baš. Štrudle, kolačići sitni i torte, džemovi od sorte. Ni med ne fali, a i zimska turšija svih vrsta, pa izvoli.

Šalovi od sorte, toplivuneni i oni samo dekoratvni. Velika ponuda dečijih odevnih predmeta ručno radjenih, a posebna poslastica dva šarmantna bradata oca prodaju savršeno oblikovane kapice za bebe u raznim veličinama. Možeš li zamisliti kapica u veličini 0-3 meseca, pa 3-6 i najveća za bebicinu glavicu u 24om mesecu. Pitam gde su mame, zašto tate samo prodaju, kaže, mame šiju. Buduća tetka zgrabi odmah dve za različite uzraste, trebaće.

Noćni bazar

Ono što je lepo, dešavanje je u petak veče, već svi imaju nedelju iza sebe, oni sa porodicama izašli su skupa, dečica uživaju sa mama i tatama. Parovi mladi i malo manje mladi, drugarice, omladina – za svakog po nešto. Prijatna ne preglasna muzika, opušteno. Praznik za oči u svakom smislu.

Ako bude organizovan noćni bazar na pijaci u tvome kraju ne propusti, uživancija zagarantovana.

slike: iz lične arhive

error: Content is protected !!