Umotaj se u šal, hladno je

by | Nov 7, 2019 | TEME & DILEME

Jesenji vetar nepogrešivo izaziva potrebu da se ušuškam, da svaki deo tela pokrijem i zaštitim od hladnoće. Šal je neizostavni deo garderobe ovih dana mada ne samo da zaštiti, nego je i lep estetski komad. Dopunjuje stil.

Istorija odevanja kaže da se šal pojavio prvi put kao odevni komad kod starih rimljana. Oni se doduše nisu štitili od hladnoće nego od znojenja i vrućine i bio je izradjen od laganih prirodnih materijala. Nosili su ga i muškarci i žene, dok je kod dama naravno brzo postao i dekorativni komad garderobe.

Umotaj se u šal, hladno je

Kaže se da su šalove nosili i kineski ratnici koji su u različitim bojama služili za raspoznavanje činova. Muškarci sve nekako preokrenu na vojno.

S obzirom da je hladno ovih nekoliko modela predstavljenih ovde možeš i sama napraviti. Ištirkati ili izheklati. U modi su živahne, razdragane bole, mogu biti boje jeseni ili neke još intenzivnije. Ako pri tom koristiš puniju vunu i debele igle za pletenje već za par dana se možeš obući u novi šal.

Umotaj se u šal, hladno je

Ja volim šareno, ali i jednobojni su vrlo efektni, pusti mašti na volju. Ja ću sebi isplesti više njih, na debele igle, ići će brzo, a imam i mladih dama u porodici koje će sigurno biti srećne da i njih obradujem.

Napred, igle u ruke.

slike: Pinterest

error: Content is protected !!