Najčešće greške koje muškarci prave pri odevanju

by | May 7, 2018 | TEME & DILEME

Svi ponekad pravimo greške u odevanju, ali ako voliš modu i stalo ti je kako izgledaš, onda bi trebao da izbegneš neke tipične greške u muškom odevanju. Bilo da si pristalica oblačenja po poslednjim modnim trendovima ili imaš neki svoj autentičan stil, trebalo bi da obratiš pažnju na nekoliko detalja. Kada se sledeći put pogledaš u ogledalo pre izlaska iz kuće, zapitaj sebe ovih nekoliko pitanja:

Da li mi je sako preveliki?

Iako je apa-drapa stil ponovo u modi, ipak sako bi trebao da nosiš baš po svojoj meri. Kakve god da si građe, dva broja veći sako ti neće dobro stajati. Jednostavno, potrebno je da bude taman sa ramenima, jer jedino tako će ti dobro stajati.

Da li mi viri majica ispod košulje?

Naravno da je skroz ok, da obučeš majcu ispod košulje, ali ne bilo koju. Kako ti se okovratnik majce ne bi video u predelu kragne od košulje, najbolje je da obučeš potkošulju umesto majce. Ona ima dovoljno dubok izrez, tako da se neće videti čak i ako ti je na košulji otkopčano 1 ili 2 dugmeta. Naravno, ukoliko je košulja koju oblačiš bela, i potkošulja treba da bude bela. Ako je košulja tamnija, potraži u svom ormaru potkošulju teget ili crne boje.

Da li mi je upasana košulja?

Ako ti nije namera da izgledaš kao klinac koji kasni na čas i u opštoj frci i žurbi istrčava iz kuće, onda je super da ti košulja bude upasana u pantalone. Bilo da preferiraš strukirane košulje ili ne, u oba slučaja je lepše kada su upasane, a naročito ako preko ide pomenuti sako.

Da li nosim pantalone kao hipster? Ako voliš hipsterski fazon, gde je bitno da se podvrnu nogavice iznad članaka i pokažu čarape i patike, to je skroz super i samo tako nastavi. Mada, ako to ne pripada načinu na koji se oblačiš razmisli o dužini nogavica na svojim pantalonama. Kada kupuješ pantalone, važno je da ti nogavice budu taman. Ako su kojim slučajem nešto duže, najbolja je da ti ih krojač skrati po meri. Nije mnogo truda potrebno da bi izgledao kao dobro odeven muškarac. Cena i brend, ne moraju biti presudni za dobar izgled i kvalitet, već pravi kroj, odgovorajuća veličina garderove i način na koji nosiš svoju odevnu kombinaciju. Biraj stvari koje ti dobro stoje, obrati pažnju da izbegneš pomenute 4 greške u odevanju i izgledaćeš tip-top.

Da li nosim pantalone kao hipster?

Ako voliš hipsterski fazon, gde je bitno da se podvrnu nogavice iznad članaka i pokažu čarape i patike, to je skroz super i samo tako nastavi. Mada, ako to ne pripada načinu na koji se oblačiš, razmisli o dužini nogavica na svojim pantalonama. Kada kupuješ pantalone, važno je da ti nogavice budu taman. Ako su kojim slučajem nešto duže, najbolja je da ti ih krojač skrati po meri.

Nije mnogo truda potrebno da bi izgledao kao dobro odeven muškarac. Cena i brend, ne moraju biti presudni za dobar izgled i kvalitet, već pravi kroj, odgovorajuća veličina garderove i način na koji nosiš svoju odevnu kombinaciju. Biraj stvari koje ti dobro stoje i u kojima se dobro osećaš, obrati pažnju da izbegneš pomenute 4 greške u odevanju i izgledaćeš tip-top.

error: Content is protected !!