Kako se odevati u pedesetim kada niste zadovoljni svojom figurom

by | Mar 28, 2018 | TEME & DILEME

Nedavno sam pročitala savet naše poznate modne kreatorke Verice Rakočević koja kaže da žene u zrelim godinama treba da se odevaju u skladu sa svojom ličnošću, a ne prema kodeksima. Sa ovom konstatacijom se potpuno slažem, ali bih dodala još i ovo: i u skladu sa svojom figurom.

Osim zrelih godina u toj dobi je i telo postaje zrelo, tačnije menja se. Iako možeš kad-kad primetiti da te prate neke mlade kritičke oči, čak i poneki komentar koji ti se baš ne dopada, jednostavno treba biti svoj. Najvažnije je da si sa sobom na TI. Da se u tome što nosiš osećaš dobro.

Šta učiniti da budeš zadovoljna…

Kada dođu na red slave, kompanijske žurke, susreti sa prijateljima po kućama uz meze, tada se kilogrami neprimetno povećavaju, a i želja za što boljim izgledom. Pitaš se kako to rešiti?

Srećom, uz nekoliko efektnih trikova, mogu se lako prikriti kilogrami viška, a figura učiniti boljom.

TRIK 1

Obucite se u jednu boju. Stavi akcenat na detalje oko vrata. To može biti marama ili šal živahnih boja, krupniji nakit u boji koju voliš, kragna košulje koju nosiš ispod dzempera, ponča ili blejzera. Time ćeš skrenuti pažnju sa delova tela koje bi radije malo sakrila.

TRIK 2

Obuci pantalone koje će ti prekriti obline. Biraj krojeve koji će te izdužiti, a preporuka je da budu tamnije boje. Na primer crna ili teget.

Bluza takoće može da bude malo strukirana, ali i da bude dovoljno duga da prekrije jače bokove. Neka i blejzer bude blago strukiran. Isprobaj ovu kombinaciju. Sigurno će ti se dopasti silueta koju vidiš u ogledalu.

TRIK 3

Ukoliko si ljubitelj crne boje i voliš da se tako oblačiš od glave do pete, pokušaj da uneseš malo vedrije tonove u svoj garderober. To možeš postići nošenjem asesoara živahnih boja. Potraži u svom ormaru ešarpu jarkih ili pastelnih tonova ili je pozajmi od prijateljice. Jedan takav običan detalj, može napraviti veliku razliku.

Probaj za promenu da nosiš crvene baletanke ili salonke umesto crnih. Neverovatan je osećaj hodati u obući koja privlači pažnju i odudara od “klasike”, a nisu potpetica vrtoglave visine.

Opustite se i pusti mašti na volju. Uz nekoliko klasičnih modela garderobe + pomalo šik detalja, tvoje odevanje će biti zanimljivije, izgledaćeš vitkije i prikladno za posebne prilike. I ne zaboravi, najvažnije je kako se ti osećaš!

error: Content is protected !!