Home dekor za predprolećno uživanje

by | Mar 25, 2019 | ZABAVA & UZIVANJE

Šta zapravo karakteriše lepe prostorije?
Šta ih čini posebnim da se u njima osećaš prijatno?

Verovatno se ne možemo svi podjednako složiti oko istih stvari vezanih za ovu temu, ali se svakako možemo složiti da sitnice i detalji u službi home dekora mogu da napravi malo čudo sa velikim efektom.

Glavna stvar je da možeš sa ne tako velikim budžetom i malo mašte i kreativnosti učiniš prostor u kome boraviš ti, tvoja porodica, prijatelji neodoljivim.

Pitaš se kako to možeš da uradiš? Lako, igraj na sigurno u dva koraka:

POSPREMI NERED

Zvuči malo čudno i verovatno ćeš prevrnuti očima kada ovo pročitaš, ali sve počinje od toga da se stvari stave na svoje mesto. Da se poklone ili bace one nepotrebne stvari koje su se nagomilale vremenom.

Sve nas ponekad mrzi da nešto u datom trenutku vratimo na mesto sa koga smo ga uzeli, pa ga nehajno spustimo bilo gde sa namerom da ćemo ga skloniti. Nekada. E, kada se to “nekada” produži u nedogled, vrlo često mu se pridruže i još ovo i još ono i za čas nastane nered i zagušenje.

Ista stvar je i sa nagomilavanjem nepotrebnih sitnica. Znam, znam, ta sitnica je delovala da će biti upotrebnljiva. Korisna. Da će zatrebati kad-tad. Ali evo nije, već toliko dugo vremena i najverovatnije neće ili neće tebi. Zato preduzmi jedan vrlo lak i lep korak pod nazivom “prosledi dalje”. Da, baš tako. Ako tebi ne treba i ne služi, možda nekom drugom hoće.

Otvori dve kese i u jednu stavljaj ono što je za kontejner, a u drugu ono što je za poklanjanje. Kada ih napuniš, kesu za smeće odnesi što pre u kontejner, a kesu za poklanjanje slikaj, sliku pošalji svima onima za koje su
namenjene stvaričiće ostavljene i pozovi ih na partiju druženja i poklanjanja.

UNESI BAŠTU

Ako voliš biljke i cveće, a pri tome imaš i odgovornost da ih zalivaš i neguješ, onda je ova caka za tebe “mačiji kašalj”. To može biti saksijsko sobno cveće, sveže cveće u buketu sa pijace koje će super izgledati u vazi na stolu, sušeno sveće ili čak veštačko koje je kvalitetno urađeno.

Kada ti prostor procveta i ozeleni, odmah se u njemu svi osećaju dobro, ali to ne mora samo biti sa živim biljkama (ili pomenutim veštačkim). Nabavi dekorativne jastučnice, ramove za slike ili neki cvetni detalj.

Uz cveće, listiće i boje prirode, prostor će bujati od svežine, a sa dodatkom prirodnog svetla i uz redovno provetravanje napravićeš pravu malu oazu.

Predloži i ti neku caku za brzo, lako i jeftino ulepšavanje enterijera.
Šta je kod tebe oproban metod, a šta ćeš primeniti od ova dva koja smo ti predložili?

error: Content is protected !!