U mojih 60+ sam stekla dosta iskustva i videla što-šta. Ponosna sam na svoja umeća i naknadnu pamet, jašta. Upravo zbog te pameti rado slušam mladje i „kupujem“ od njih.

Jedna od stvari koja mi se dopada kod mladih šta god da rade ne vole da dugo traje i da im oduzima čitav dan, niti da je komplikovano. To mi se mnogo svidja. Ovog puta mislim na pripremanje hrane. Recepti su im jendostavni, prirpema kratka, ukusi sveži.

Evo jendog letnjeg recepta mladjahne domaćice:

Zapečena boranija sa piletinom (za 3 osobe)

Sastojci:

500 gr pilećeg filea
400 gr smrznute žute boranije
1 manja glavica crnogili crvenog luka
1-2 čena belog luka
1 šargarepa
Pola veze peršuna
500 ml pavlake za kuvanje
Rendani parmezan
So
Ulje

Piletinu iseći na šnicle i propržiti na malo ulja, da se zarumeni. Voditi računa da se ne prepeče. Ako se sećaš u praktičnim savetima sam pisala da piletinu pre prženja treba poprskati limunovim sokom, onda je garantovano meka pa možeš to da primeniš.

U drugoj posudi prodinstati na laganoj vatri glavicu crnog luka, tanko sečenu šargarepu na krugove i smrznutu boraniju. Dodati beli luk, so i peršun kada je boranija već omekšala.

U vatrostalnu činiju poredjati prvo pileće šnicle, usitni ih na manje komade. Preliti boranijom a preko nje narendati parmezan, količina po želji. Ja volim da prekrijem celu površinu rendanim parmezanom. Zaliti neutralnom pavlakom i na 200 ᵒC zapeći u rerni (oko 40 min).

Poslužiti uz svežu salatu.

Naslova slika: iz lične arhive

Podeli sa drugima!

error: Content is protected !!