Ukrasni hobi

by | Mar 9, 2020 | ZABAVA & UZIVANJE

Ljudi često sakupljaju najrazličitije stvari. Taj hobi je ne retko direktno povezan sa starosnom dobi. Pa tako u detinjstvu sam recimo ja sakupljala salvete i poštanske markice. Dečaci iz moje ulice su pravili kolekcije klikera raznih boja i veličine. Kasnije generacije dece su uživale u sakupljanju modela automobila ili junaka – lutkica iz poznatih filmova, recimo iz crtanog filma Štrumfovi. A naročito su bile traženi likovi iz naučno fantastičnih filmova tokom 80tih godina.

Sa druge strane odrasli su sakupljali nešto drugo, recimo kaktuse, Konzerve raznih piva, stare novčiće, uljane i gasne lampe, knjige, raznoboje tanjire ili porcelanske figurice.

Mama mog druga iz detinjstva je sakupljala šoljice za kafu, onu crnu. Imala ih je preko stotinu i držala ih izložene u staklenoj vitrini. Toliko su bile fine i krhke da se nisam usudjivala da pridjem blizu da se slučajno neka nebi razbila.

Nedavno sam naišla na neke zanimljive ideje za dekoraciju zida u stanu upravo kao proizvod kolekcionarskog hobija. Zaista dobre ideje, pogledaj.

Izvor: Pinterest

error: Content is protected !!