Ševeningen – Zanimljivo, udobno i zabavno letovalište

by | Oct 14, 2019 | ZABAVA & UZIVANJE

Godinama u nazad pominjanje Ševeningena u nama asocira mesto gde je trenutno najpoznatiji Evropski zatvor. Srećom po ovaj divan gradić pa je taj status, makar i samo u našim mislima, zapravo privremen. Ševeningen je jedno od najpoznatijih letovališta na severnom moru, a svako najpopularnije u Holandiji.

Predivno šetalište uz more, niz divnih hotela sa prekrasnim pogledom u daljinu, velika, nikada prenatrpana plaža sa odličnim sadržajima. Čak i kada nije za kupanje nepregledni kilometri šetnje po čistoj, školjkama bogatoj peščanoj plaži su veliki užitak.

Šetajući se pristaništem koje ulazi duboko u more, čitav prizor plaže i šetališta i promenade pored hotela dobija durgačiju atmosferu. Ovo pristanište na stubovima dugo skoro 400 metara spada prema CCN anketi u jedno od najlepših 9 u svetu. Ako se želi još lepši i „viši“ pogled tu je točak koji radoznalca podiže na visinu od 50 metara.

Ševeningen – Zanimljivo, udobno i zabavno letovalište

Slika iz lične arhive

A tek kupanje i sportovi na vodi

Za ljubitelje sporta osim vodenih sportova, surfovanja, puno je terena za odbojku na pesku. Kako je uvek vetrovito puštanje zmajeva je omiljena disciplina najmladjih. Inače, sama plaža se već godinama ponosi plavom zastavom što je internacinalni simbol za čiste i bezbedne plaže.

Sezona započinje u maju festivalom peska. Tokom čitave sezone se održavaju razni festivali, upravo smo prisustvovali jednoj tango milongi koja se održala na predivnim terasama Grand hotela Amrat.

Ševeningen – Zanimljivo, udobno i zabavno letovalište

Slika iz lične arhive

Toplo preporučujem restorane duž čitave plaže, izbor kuhinja je po želji, od ponude morskih plodova preko ostalih internacionalnih kuhinja. Čak su i stolice odnosno udobne fotelje i sofe u skladu sa potrebom za uživanjem u ovom predivnom letovalištu i pogledom na more i oblake koji su tako niski da se čini da se mogu dohvatiti rukom ako se želi.

Neka ovo bude ideja za neko tvoje sledeće putovanje. Nećeš zažaliti.

error: Content is protected !!