Pravila, pravila da bi me skroz pošašavila

by | Jul 19, 2021 | ZABAVA & UZIVANJE

Poznata sam kao osoba koja striktno poštuje pravila i propisamo, dakle poslušna duša. Ali čak i takvoj meni se nedavno dogodila situacija, bleskasta i smešna tako reći, a zapravo sasvim po pravilu ili ti po PS-u.

Nedavno sam išla poslom u jedan beogradski sud. Na velikim staklenim ulaznim vratima izlepljena uputstva o merama zbog covida 19, zabrani korišćenja mobilnog telefomna unutar suda i napomena u slikama da se ne može ući u odeći kao za plažu i japankama. Sve lepo pogledan da da se informišem i krenem unutra.

Na ulazu obezbedjenje koje proverava da li ste opremljeni maskom za lice, držite li propisanu razdaljinu i merenje temperature, pa onda uobičajena kontrola tašni i sličnih ličnih nosećih predmeta kroz rentgen.

Sve u redu i kako treba, svi stojimo i mirno čekamo da prodjemo. Letnje vreme, napolju vrućina oko 33°C ja u sandalama po poslednjoj modi, upravo pazarila. Udobne, sa više kaiševa, meke taman kako treba za ovu klimu.

Ali…

Radnik obezbedjenja, ljubazan, odmeri me da proveri da li sam propisno opremljena za ulazak u Sud i kaže:

“Žao mi je gospodjo, ali ne možete unutra u papučama.”

Kako paučama, pa ovo su kožne sandale po poslednjoj modi, doduše u formi liče na papuče, ali nisu za plažu, nisu japanke.

“Žao mi je, ja ne mogu da Vas propustim, ali obratite se šefu obezbedjenja u onoj kancelariji tamo, možda Vas on pusti.

Odem ja do šefa, objasnim problem, pogleda me šef i ljubazno kaže:

“Pa, zaista jesu papuče, po pravilu ne možete u njima u Sud. Ja sam imao neke rezervne cipele ovde, rado bih Vam pozajmio, ali mi jednog dana nije vratio onaj koji ih je pozajmio. Izvinjavam se, ali svuda su okolo kamere, pa ne mogu da napravim izuzetak, žao mi je.”

Šta ću, okrenem se i izadjem.

Srećom…

U blizini stanuje moja prijateljica, pa odoh do nje da pozajmim adekvatnu obuću za Sud.

Moja drugarica nosi obuću sa štiklom, ja baš nisam vešta na štiklama, a nešto mi se ne da u ovim godinama navežbavam, pa smo se opredelile za jedne sandale za plažu, ravne, udobne koje se zakopčavaju na čičak traku.

Vratim se ja u Sud, opet prodjem istu bezbedonosnu proceduru i bez problema i komentara udjem. Pa, imala sam propisno oblikovane sandale na nogama, doduše one za plažu, ali forma je zadovoljavala.

Pravila su pravila, zar ne? 🙂

Naslovna slika: Papuče sa sajta pexels

error: Content is protected !!