Napravi svoj pesto od peršuna

Napravi svoj pesto od peršuna

Ako voliš pesto možeš ga i sama napraviti. Mi u kući često koristimo pesto ne samo uz testenine, nego i za sendvič, dodatak u tortilju ili na brusketima. Evo jednog zanimljivog recepta koji se lako, za pola sata može spremiti, a uživati danima.

Sastav:

40 gr pinjola
50 gr sveže narendanog parmezana
50 gr sira pecorino
2 čena belog luka
3 veze peršuna
Malo soli
160 ml maslinovog ulja

Propržite pinjole na teflon-tiganju, bez masnoće, da dobiju braon boju i ostravite da se ohlade. Pecorinoi parmezan narendati. Beli luk očistiti i grubo iseći. Peršun oprati i ocediti, zatim odseći listiće.

Sve sastojke sa malo soli i 120ml ulja u blenderu usitniti. Prethodno pripremljene teglice od 100ml puniti pestom i ostaviti prostor ispod vrha teglice širine prsta prazno. Naliti deo preostalog ulja. Na taj način je pesto zaštićen i može da stoji u frižideru 2-3 nedelje.

Mali savet: može se pesto obogatiti dodatnim omiljenim ili trenutno aktuelnim povrćem ili začinom. Pa recimo u pesto se može dodati sušeni paradajz ili pečeni indijski ili naš orah.

Prijatno!

Ako receptu dodaš neki svoj omiljeni začin podeli iskustvo sa nama.

Izvor: gesundheits-praemien

Podeli sa drugima!