Može li se u 50 pokrenuti svoj posao, a sa 90 skočiti sa padobranom?

by | Feb 25, 2019 | POSAO & NOVAC

Amerikanka Filis Sjuz je žena koja je inspiracija ženama širom sveta,a evo i zašto. Trenutno ima 95 godina, sa svojih 50 je pokrenula svoj privatni biznis, a sa 90 skočila sa padobranom. Za divljenje, zar ne?

Iako je svesna da telo s vremenom slabi, ipak tvrdi da zbog toga treba da se bori kao luda i da je to bitka koja nema kraja.

Trenutno piše svoju prvu knjigu “20 saveta kako da promenite život”, a sobzirom na svoje životno iskustvo, pogled na život i preokrete koje je činila, sigurno je da ima šta da kaže na tu temu.

Šta možemo naučiti od Filis?

Ona ističe da nikada u životu nije žurila, pa je tako sa 50 godina pokrenula svoj posao.
Sa 75 godina letela je trapezom.
Sa 85 godina otišla je na prvi čas joge.
Prvi put je skočila padobranom kada je imala 90 godina.

Neverovatno, zar ne?

Glavni cilj joj je da se oseća dobro i da bude u savršenoj mogućoj formi bez obzira na to što ima bolove u ramenima i stopalima. Povređen joj je meniskus i pukao joj je i jedan biceps. Ali ništa zato?

Phyllis Sues

Phyllis Sues (www.instagram.com/phyllis_sues_/)

Svoj dugi život Filis delimično može da zahvali i genima. Njena sestra nedavno je proslavila 100. rođendan, a majka joj je doživela 94 godine. Ipak, i pored toga ona veruje da je ključ dugovečnosti i trajnog zdravlja u tome da ostane aktivna, otvorena i bez straha od učenja novih stvari.

Filis je bivša plesačica, a baletom je počela da se baviti kada je imala 14 godina. Priznaje kako je već tada znala da će se plesom baviti ceo život. Nikada nije imala više od 45 kilograma, a priznaje da može da jede šta god poželi. Što se tiče njene ishrane, kaže kako jede sve, ali da je tajna u količini, odnosno porcijama.

Vežba jogu svako jutro sat vremena, a osim toga pleše i tango.

“Znala sam da ne mogu da budem dobra u tangu, ako ne budem dovoljno dobra u jogi. Trebala mi je ravnoteža pa su joga i tango sklopili brak.”

“To je moja filozofija. Živeti statični načinom života je strašno, zato se pokreni. Pleši, hodaj, bilo što, samo se kreći. Nakon toga, treba da znaš kako da se nosiš s izazovima jer ih je jako puno. Prihvati ih, odgovori na njih i nauči nešto svaki dan – novi jezik ili muzički instrument… Ja sam veoma motivisana i ne odustajem. Bez obzira na to koliko je teško, znam da ću uspeti,” kaže Filis.

Šta tebe veseli i raduje?
Šta su ti želje i planovi u narednih godinu – dve dana?
Šta još želiš da probaš, a do sada nisi?

Izvor Stil

error: Content is protected !!