Možda ti zatreba neki praktičan savet (II)

by | Apr 19, 2021 | TEME & DILEME

Večna tema kako sebi olakšati svekodnevni posao u kući, pojednostaviti ga i unaprediti. Kod mene je i faktor vreme od velikog značaja. Kako što pre završiti ono što ti predstoji, a ne možeš izbeći.

Sada sam penzioner i ne bih baš morala da žurim nikuda, ali nešto mislim, pa ima i prijatnijeg posla i obaveza od kućnih. Recimo ćaskanje sa drugaricom uz kaficu, šetnja pored reke, druženje sa unučicom u parku, pozorište i bioskop čim dozvole prilike i mogla bih do sutra da nabrajam…

Pa evo još par trikova koji bi mogli da ti olakšaju svakondevicu.

Dlake tvog ljubimca

Ja nemam kućnog ljubimca ali moj brat ima slatkog psa, lepo negovan, umiljat i pretežno beo, sa meni vrlo nesimpatičnim dugim dlakama. Nije da se u svako doba godine linja, ali kada se to desi nisam baš presrećna nakon pseće posete.

Ako se i tebi dogodi da ti je iznenada tepih čupaviji nego što je inače, kao i fotelje, sofa i dekorativi jastuci, navuci gumenu rukavicu i njom prelazi preko tih površina i brzo ćeš na taj način pokupiti sve nepripadajuće dlakave elemente sa pomenutih tekstilnih delova nameštaja.

Ide brzo, videćeš.

Kako duže održati svežinu kolača i peciva

Moj muž i ja živimo sami, svaki kolač koji napravim ili pecivo koje kupim je prevelika količina za brzo konzumiranje. Uvek nešto ostane i za par dana kasnije. I ako ih čuvam u kutiji za kolače ipak se i pecivo i kolači osuše.

Trik je u sledećem:

U istu kutiju pored kolača i peciva staviti par kriški jabuke i spreči će se prebrzo sušenje. Jabuka će održati duže svežinu tih namirnica.
Sećam se da je moj otac nekada kupovao veće količine duvana za lulu. Da bi održao svežinu duvana stavljao je u kesu krišku jabuke. Ovo baš nije dobar savet, bolje je da ne pušiš, ali tek da znaš ako zatreba.

Dakle, nastaviće se…

Naslovna slika: Lisa sa sajta Pexels

error: Content is protected !!