Možda ti treba neki praktičan savet IV

by | Jun 14, 2021 | TEME & DILEME

Često dobijem vrlo praktične ideje od mladih domaćica. One su sada u periodu života kada svega imaju sem vremena i moram priznati mnoge su vrlo maštovite i praktične.

Jedna mi je rekla da supu, razne potaž čorbe i sos sa mlevenim mesom za preliv preko testa kuva u duploj količini. Jedan deo pojedu odmah a drugi zamrzne za neki drugi put.

Ali zanimljivo je da supu i čorbe zamrzava u modlama za mafine. Supa je u frizu zamrznuta za par sati. Onda smrznute blokove izvadi iz modli stavi u kesu za zamrzivač i otapa onoliko porcija koliko joj treba za sledeći put. Rezance ili knedle za supu pravi kada supu odmrzava i služi. Zar nije dobra ideja?

Ako koristiš avokado u ishrani često se u prodavnici može kupiti samo onaj nedovoljno zreo. Da bi prijao avokado treba da je zreo. Da se ubrza taj proces dva su načina. Pojedinačno svaki avokado umotaj u novinu ili stavi u papirnatu kesu. Za još ubrzaniji proces zrenja pored avokada stavi i jednu jabuku u papirnatu kesu. Za dva do tri dana avokado će dozreti taman kako treba.

Često se „svadjam“ sa proizvodjačima proizvoda u staklenim teglama. To u situaciji kada mi se tegla učini zgodna da je nakon što pojedemo sadržaj sačuvam za džem ili nešto drugo što sama pravim. Ono što ne volim to je da na tegli ostane etiketa, volim da je ukolnim ali to često nije lako ili i nemoguće jer je korišćeni lepak tako jak da i kada etikete nema on ostaje a tegla izgleda musavo. Trik je da se zagreje ulje i namaže njime etiketa i sačeka se da počne da deluje. Oslobodiš je se na taj način, probaj.

Nastavak sledi, biće još praktičnih saveta.

Naslovna slika: Sara Dubler sa sajta Unsplash

error: Content is protected !!