Koji je grudnjak najbolji izbor za tvoju idealnu bistu

by | Sep 3, 2018 | TEME & DILEME

Savremenim grudnjacima sve žene zapravo mogu da imaju lepu bistu. Uz pomoć novih tehnologija u izradi brushaltera i savremenih materijala koji se u današnje vreme koriste pri izradi, mogu se odabrati odlični modeli za svaki oblik grudi. Bilo da ti treba grudnjak koji će ti podići grudi, neki jednostavniji za svakodnevnu upotrebu ili možda neki koji će biti pogodan za sportske aktivnosti, sve se može pronaći samo ako se traži na pravom mestu.

Kupovina grudnjaka sa ćerkom

Kada je odabir prvog grudnjaka u pitanju, to je poseban događaj za svaku devojčicu i njenu majku. Srećom to više nije tabu tema, a i danas se u specijalizovanim radnjama koje su pretežno okrenute ponudi za mlađu populaciju mogu naći odlični modeli za devojčice i devojke. Najčešće odabir budu šareni grudnjaci, modernijih krojeva. Često su tu i oni modeli koji će moći da se nose sa haljinama bez leđa.

Kupovina grudnjaka za tebe

Kod žena u srednjim godinama uglavnom je odabir jasan. Najčešće se kupuju jednobojni grudnjaci sa potporom sa akcentom na udobnosti i da se upari sa gaćicama. Najtraženije su grudnjaci sa oblikovanim korpama, jer oni pristaju gotovo svakoj bisti.

Takođe, naše žene se najčešće odlučuju da u svojoj garderobi imaju barem nekoliko grudnjaka i da ih obnavljaju na dve-tri godine. Kao i kada su cipele u pitanju, svaki stručnjak reći će da grudnjak treba birati prema kvalitetu i udobnosti, a ne prema ceni. Pogrešan izbor ne samo da vam pokvari lep izgled već i ugodan osećaj, a s obzirom da ga nosimo veći deo dana, ovo upozorenje stručnjaka nije zanemarljivo, zar ne?

U sprecijalizovanim radnjama ćeš pronaći osoblje koje ti može puno pomoći pri odabiru. Može ti precizno odrediti tačne mere, dati savet na šta bi trebalo da obratš pažnju kada je u pitanju obim grudnog koša, kakve bretele treba da ima brushalter koji želiš kako težina grudi ne bi opterećivala kičmu i sl.

underwear

Foto by jackmac34

Brushalter matematika

Obim grudnog koša se određuje u centrimetrima i označava se brojevima 70 75 80 i tako dalje, a dubina korpe određuje se slovima, počev od najmanjeg A, B, C, D,E i F.

Dubina se izračunava tako što se izmeri obim tela preko grudi, pa se taj broj oduzme od obima tela izmerenog ispod grudi. Ukoliko je razlika za 2,5 cm veća od broja obima ispod grudi, to je A veličina korpe. Ako je razlika 5 cm to je B veličina korpi, 7,5 cm znači da je C veličina i tako dalje. Veličina na dalje povećava se za jedno slovo na svaka 2,5 cm.

Koji brushalter izabrati prema datoj prilici

Odabir grudnjaka zavisi i od toga koliko si obdarena, a i za kakvu priliku se oblačiš i doterujete. Ako si planirala da ideš na neku sportsku aktivnost, biraj sportski brus bez podupirača. Ako se pripremaš za neki važan događaj, proslavu, večernji zlazak gde je potrebno da obučeš neku malo zahtevniju odevnu kombinaciju i da pri tome izgledaš elegantno, biraj grudnjak sa bretelama ili bez njih, ako to haljina zahteva.

Takođe, shodno svojim potrebama nosi brushalter sa žicom ili sa jastučićima, a možeš isprobati modele sa sunđerom ili punjene silikonom. Ako želiš izazovniji izgled, običan odabir je push-up model brushaltera.

Evo jedne napomene, mada verujem da ovo već znaš.

Ne kupuj brushalter bez probe. Možda ti se neki model dopao kako stoji tvojoj prijateljici, ali znaj da je važno da ipak model koji želiš da kupiš isprobaš, jer svakome drugačije stoji.

Koji model brushaltera ti načešće kupuješ? Koje boje uglavnom ili uvek odabereš kada kupuješ novi brus?

error: Content is protected !!