Kako mali stan učiniti većim

by | Jan 17, 2019 | TEME & DILEME

Najčešće veličina stana koju želimo ne odgovara stvarnosti. Ali to ne treba da bude problem ako znaš kako, pa još i sa fleksibilnim nameštajem „porašće“ tvoj stan ne samo u tvojim očima.

Ono najvažnije stan treba da ti ponudi komfor, a on ne zavisi uvek od kvadratnih metara. Oazu možeš imati ako dobro planiraš, odabereš odvogarajuće svetlo i boje, promenljivi namrštaj i sadržaj i to je to.

Ove ideje će ti obezbediti dovoljno veliki životni prostor, veruj.

1. Izbor boja je vrlo važan.

Mali stan može imatri i tamnije boje, ali samo kao detalje. Boje zidova i poda mogu biti intenzivnih boja. Beli plafon daje prostoru osećaj veće visine, ali ako su zidovi u boji, recimo grejnih tela ona postaju nevidljiva. Stan deluje mirnije, sredjenije i prostranije.

2. Svetlost je preko potrebna u manjim stanovima.

Polutransparentne zavese nežnih uzoraka i tonova su pravi izbor. Štite se od radoznalih pogleda i ako su duge do poda izdužuju prostor značajno.

Photo by SoCal Contractor

3. Fleksibilni nameštaj obezbedjuje dosta prostora.

Kreveti na rasklapanje ili podizanje uza zid. Stolovi koji se izvlače, pa da od stola za dvoje za čas možete napraviti veći za hedonistično uživanje u jelu sa društvom i stolice na rasklapanje. Pisaći stolovi čija se ploča sklapa uza zid. Fioke koje se mogu podvući pod krevet ili deo nameštaja i u koje možete smestiti čitavo čudo stvari. Ponuda je velika.

Photo by houzz.de

4. Iskoristiti niše i uglove.

Prostor za odlaganje je neophodan u svakom stanu. Ali umesto ormara i plakara mogu se iskorisititi mrtvi uglovi ili niše u stanu. U jedan zidni ormar uklopljen u takav prostor može puno stvari da se smesti i da stan izgleda uredan i prostran.

5. Opremiti malu kuhinju domišljato.

Upravo u kuhinji možemo mnoge stvari držati neskrivene u oramaru. Okačiti da budu dostupnije za korišćenje, a recimo čaše i tanjire koji se stalno kosriste staviti kao da su za dekoraciju.

Foto by houzz.de

6. Napravi od kupatila malu oazu.

Ukoliko je kupatilo malo ne treba ga pregradjivati. Tuš-kada ima smisla, čini prostor većim, ali ako je tavanica kosa, onda je smislenija ipak klasična kada. Svetlo igra veliku ulogu, pa se posatvlanjem na plafonu više svetiljki postiže sjajan efekat. Svetli zidovi, kamene površine ili interesantne pločice će kupatilu dati lični pečat vlasnika stana.

Photo by www.houzz.de

7. Ogledala su vrlo efektna.

Ukoliko je mala spavaća soba, odličan efekat, a i praktičan potez je postaviti ogledalo na vrata ormara. To povećava prostor, pojačava svetlost i služi osnovnoj nameni ogledala – ogledanju.

Slike i izvor: www.houzz.de  ; www.schoenesleben.ch

error: Content is protected !!