Kako iskoristiti nišu u stanu, efektno i praktično

by | Sep 12, 2019 | TEME & DILEME

U novogradnjama tako često susrećem čudne prostore. Naročito u zgradama koje su uklopljene u gradsko jezgro i sa definisanim i ograničenim prostorom. Te prostore najčešće zovu niše, a mogu biti efektne i u isto vreme praktične.

Evo nekih ideja u vidu ugrandih plakara gde smestiš svašta nešto potrebnog i nepotrebnog krša. Ili dekorativni prostori na zidu, u uglu ili drugde, a može biti i niša za sedenje, praktična i udobna. Dakle uloga joj je da prirodno poveže zidove i unutrašnji enterijer.

Regal u ugradnom zidu

Ovim ugradnim dvobojnim zidom se obezbedjuje lep regalani prostor za knjige ili kućni dekor, nekako se prirodno nastavlja na zid i vodi ka terasi. Usmerenim svetlom sa plafona se efekat niše može pojačati u večernjim satima.

Uramljena klupa u trpezariji

Nije rečeno da sa obe strane stola treba postaviti identične stolice. Zašto ne klupu? Ali ne bilo kakvu, ova je posebna ugradjena u ugradni zid-plakar. Delovi sa strane su prostor za odlaganje, a zid iznad klupe se može ukrasiti nekom lepom slikom ili recimo porodičnim fotografijama.

Ovo mi se čini zgodno rešenje za brojnije večerinke.

Ako radiš od kuće kao mi

Kada radiš od kuće ima zaista svojih prednosti, ali i poteškoća, recimo ako nemaš posebnu radnu sobu. Onda je možeš ugraditi u regal u dnevnoj sobi. Evo jedne odlične ideje kako da iz dnevne sobe jednim pokretom nestane radna soba. Radni sto smešten u plakaru će lako nestati kada zatvoriš vrata plakara, radna stolica, kakva god bila naći će svoju primenu u preostalom dnevnom boravku. Ako je oblika kao na slici, može poslužiti da odmoriš noge.

Prostor za igru

Vrlo je teško decu naučiti da svoju sobu drže uredu i pospremljenu, ja to dobro znam. Svoje sam kćerke vrlo teško naučila da srede igračke pre spavanja. Naročito je mukotrpno bilo nakon igre sa omiljenim lego kockama. Da li si nekada stala u sred noći na lego kockicu bosom nogo? Jesi, e onda znaš šta priča.

Ova ideja mi se dopada, Unutar sobe napraviti novi prostor za igru. Super! Jednostavnim Rigips pločama napraviš igraonicu, sav krš ostaje unutar prostora za igru, a što se njegovog izgleda tiče, daj mašti na volju.

Izvor:  www.houzz.de

error: Content is protected !!