UBedljivo najrelaksiraniji vikend je na UBu

Tačnije na Ubu i hotelu Ub koji se nalazi nadomak samog centra ove varošice koja pripada tzv. Kolubarskom okrugu, zelenom, više ravnom, manje brdovitom, ali svakako nikako dosadnom.

Naime, svoje prve dane odmora suprug i ja smo želeli da provedemo na nekom mirnom mestu, nedaleko od Beograda, na sat ipo vožnje najviše, a da je mesto sve u stilu lagano i opuštajuće.

I što bi se reklo: “pazi šta želiš, možda ti se i desi”, nekoliko dana nakon našeg razgovora o tome kako da iskoristimo prve dane odmora, sve je krenulo u tom, “opuštajućem” pravcu.

Jednim slatkim i kratkim newsletterom u mom inboxu stavar se vrlo brzo razrešila. U njemu sam dobila turistički ponudu za Relax & Spa vikend paket za dvoje u Hotelu Ub na Ubu. U tom gradiću nikada ranije nisam bila, a i za hotel nisam znala, pa me je to sve dodatno zainteresovalo.

Poslala sam upit za rezervaciju i sve se završilo u sat-dva. Zakazan je termin, rezervisana soba za dvoje, a u paketu smo imali 2 noćenja sa doručkom, korišćenje wellness centra i jednu masažu. Šta će više za jedan vikend u relax fazonu!

Do Uba smo kolima stigli za oko sat i 15 minuta, već u 11h bili u sobi, a u bazenu brzom brzinom nakon toga. Ovaj mali hotel koji se deklariše kao Business i Wellness hotel sa kapacitetom od 25 soba i 1 apartmanom je odličan i za poslovnu i za privatnu varijantu, a evo i zašto.

Biznis varijanta

Za ovu varijantu, osim smeštaja i ostalih ponuda u hotelu, postoji i dve konferencijske sale za konferencije, prezentacije, ali i poslovne proslave. U zavisnosti od rasporeda sedenje moguće je da prime od 50 do 150 gostiju.

Tu ponudu, dok smo mi bili u hotelu, iskoristila je vlasnice jedne manje firme sa sedištem u Beogradu i Novom Sadu koja je svoje zaposlene okupila baš u Hotelu Ub i zajedno sa drugim aktivnostima napravila im vikend team building.

Na ovu ideju došla je tako što je, kao i većina njenih zaposlenih, ljubitelj plivanja i oooogromni ljubitelj saune. To nam je sve pričala dok smo sa njom i jednim od njenih zaposlenih sedeli u finskoj sauni hotea Ub i cedili se kao krpe u nekom 10-om minutu na baš mnooogo stepeni.

Wellness varijanta

Ako se u hotelu Ub nađete baš iz istog razloga kao što smo i nas dvoje, bacite se odmah na blagodeti koje pruža zatvoren bazen sa slanom vodom, finska i infra-crvena sauna, parno kupatilo, a iskroistite i mogućnost masaže koju nudi maserka Natalija koja je za svaku preporuku.

Rezervišite svoj termin na recepciji hotela i nećete zažaliti nakon samo pola sata ili sat vremena relax masaže. Nakon nje, malo ostanite da ležite na stomaku, potom odmorite na ležaljci pored bazena, a onda pravac plivanje. Videćete, na kraju dana osetićete se kao novi.

I još jedna lepa ponuda je:

Sportska varijanta

Sportskim klubovima omogućeni su dobri uslovi za trening i kondicione pripreme. Moderan fitnes centar su pravo mesto za to, a dok smo suprug i ja plivali u bazenu preko dana, mlada muška rukomenta ekipa je trenirala u teretani pored. Kasnije, trening su nastavili u sportskoj hali opštine Ub koja se nalazi pored samog hotela Ub.

A kada ogladnite…

E pa nemojte čekati da ogladnite. Ujutru odmoh siđite do restorana Barrossa u okviru hotela i probajte đakonije sa švedskog stola, a kada dođe vreme ručku, mogu vam preporučiti špagete bolonjeze ili porciju ćevapa, a pre toga potaž od povrća ili paradajz čorbu. Restoran ima italijansku i internacionalnu kuhinju, a pored ovih jela koja samo probali, verujem da su i ostala na meniju za preporuku.

Takođe, u ponudi je i veliki broj vina, za ljubitelje, a nemojte preskočiti i da naručite neki dezert uz vrlo kvalitetnu kafu.

U toku našeg boravka, deo hotela se proširivao, a iza hotela se sređivao spoljni prostor za ponudu hotela koja će biti u upotrebi sledeće godine. Kažu da će to biti pravo iznenađenje, pa se radujem da to vidim što pre.

Ovo je priča o samom Hotelu Ub, a o varoši Ub nekom drugom prilikom, imam svašta lepo da vam pišem.

Photo by Alan Caishan

Podeli sa drugima!