Moje novogodišnje odluke

by | Dec 13, 2021 | ZABAVA & UZIVANJE

Kome u ovo doba godine ne pada na pamet da je upravo početak nove godine vreme za donošenje važnih odluka, prisećanje šta je sve propušteno ili kom prijatelju ili rodjaku bi bilo lepo javiti se baš sada.

Dakle decembar možemo nazvati i mesecom dobrih namera i novih odluka.

1. Volim plivanje i rado ga se sećam – Volim da plivam i više puta sam pisala o korisnim efektima plivanja za naše telo. Sama sam tek pozno postala ljubitelj plivanja, doduše inspirisali su me problemi sa kičmom. Bila sam redovni posetilac bazena u gradu u zimskom periodu i Ade ciganlije u letnjem. Tokom poslednjih dve godine sam tu lepu naviku i zabavu zapostavila. Dakle moja prva odluka za 2022 – vratiti se plivanje!

2. Večernji porok – Jedna od najdražih disciplina uveče mi je grickanje svega i svačega. Moj Z. i ja sednemo ispred magičnog ekrana pred prvu informativnu emisiju i želje same dolaze. Prvo nešto malo voćno, onda slano, a može i slatko u zavisnosti od programa koji pratimo – užas. Ne treba ni da kažem da osim što imam 60+ godina imam i + kilograma koji mi u mom dobu zapravo najmanje trebaju. Druga važna odluka – stop grickanju!

3. Misli na drage ljude i kada nije praznik – Upravo sam se neki dan videla sa starim drugom iz detinjstva. Nije da se nečujemo i preko godine, ali zašto sam baš sada predložila vidjenje sam bog zna ili moja savest, pitanje je. Sigurno i ti mnogo puta tokom godine pomisliš na drage ljude koje ne vidjaš i ne čuješ često, ali nekako dani prolete i ne čujete se, ničim izazvano. E to baš ne volem. Volem brate da se družim i čini mi se da je ova epidemija mom biću najviše oduzela u socijalno društvenom smislu. Dok proverim da li se ko vakcinisao, kada je poslednji put bio u kontaktu sa „sumnjivom“ covid osobom, da li je upravo startovao novi soj ili postojeći jenjava, može li da se sedi napolju na prihvatljivoj udaljenosti i….prodjoše meseci. E pa dosta sa tim!

4. Nedeljni jelovnik – Oduvek sam se nervirala kada pitam ukućane šta sutra da kuvam i dobijem odgovor – skuvaj šta ti hoćeš. Ja svoje ukućane obožavam ali u tom trenutku bih mogla da ih zgromim (izraz koji upotrebljava moja majka, ne znam šta baš tačno znači ali ga se od detinjstva plašim). Godinama niko od njih da mi da neku ideju onako iz rukava i skrati mi muke. Iz tog razloga već izvesno vreme pokušavam sebe da privolim da sama „sročim“ neki plan odnosno jelovnik bar za jednu nedelju. Taman prilegnem na olovku i papir, pokušaja je bilo, ali ne i kompletnog jelovnika do sada. E 2022 je odlučujuća, dovršiću nedeljni jelovnik!

5. So, šećer, jaja – trajna nestašica – Verovatno svak ima po nešto što mu često nedostaje u kući i uglavnom prilikom kupovine zaboravi da stavi na listu. So, šećer i jaja su za moje duge vladavine u kuhinji uvek bili deficitarni. Zašto ne znam, prosto to su tri namirnice koje redovno zaboravim da stavim na listu za kupovinu. Najlepše je kada nam se u zimsku nedelju popodne prijedu palačinke sa domaćim džemom od kajsija a ja u frižideru nemam ni jedno jaje. Naravno da ima otvorenih prodavnica i u nedelju popodne, ali kome se izlazi baš tada, meni ne. Odluka – nadji rešenje za podsećanje, imaš pametni telefon.

Max Fischer sa sajta Pexels

Max Fischer sa sajta Pexels

6. Neću više da investiram u sitnice koje mi se dopadaju a ničemu ne služe – Oduvek sam impulsivni kupac. Čim mi se nešto dopadne bez razmišljanja stavim u korpu. Dakle jasno je da se ne radi recimo o kupovini neke nekretnine ili novog auta, nego o kupovini potencijalne gluposti koja lepo izgleda a sutra neću znati šta sa njom. E to mora da prestane – odmah u januaru 2022!

7. Prestaću da donosim novogodišnje odluke – Ovo će sigurno prvo da upali.

Pa srećno i tebi sa tvojim odlukama!!

Naslovna slika: Laura James sa sajta Pexels

error: Content is protected !!