3 cake za blistavu kuhinju kao iz američkog filma

by | Jul 8, 2019 | TEME & DILEME

Kada pomisliš na kuhinju, verovatno ti je prva asocijacija na pripremu hrane, klopanje Ili okupljanje porodice.

Šta god da je od ovoga navedenog, super je da ti je u njoj prijatno dok kuvaš, jedeš i uživaš u tome solo ili u društvu.

E sad, kuhinja je često pored dnevne sobe centralno mesto u kući, pa je zato dobro da je kuhinja dobro koncipirana, praktična i estetski lepa, zar ne?

Ono što možeš iz američkih filmova i serija da primetiš, a i primeniš jesu 3 cake kojima će tvoja kuhinja biti jedno blistavo, funkcionalno i prijatno mesto:

  1. Nezamenljive police – neke komplete posuđa, escajga, seckalice koristiš ređe od drugih, pa ih bolje podigni na police kako ti ne bi zauzimale prostor u elementima gde držiš kuhinjske stvarčice koje koristiš svakodnevno. Pomenuto poređaj u zatvorene police, a otvorene police iskoristi za lep aranžman šarenih kutijica i bočica sa začinima, kuvarima i sakcijicama sa začinskim biljem.
  2. Igra boja – ne moraš uvek ići na sigurno kada su u pitanju boje zidova i elemenata u kuhinji. Super su bela, bež, boja drveta, ali probaj da se malo zaigraš sa pastelnim bojama, nekom jarkom ili kombinacijom crno-belo, što da ne? Ako želiš da ti elementi budu šarenoliki ili u 1-2 boje, ali jarkih, neka ti zidovi budu beli…neutralni. U suprotnom, ako su elementi neutralnih boja, slobodno neka ti zidovi budu jarko narandžasti ili crvenih tonova, jer te boje će lepo izledati, a i podstiču apetit (kažu neki psiholozi 🙂 )
  3. Kuhinjsko ostrvo – eh, pa ovo je nešto tipično što se vidi u američkim filmovima i sigurno se pitaš kolika li je kvadratura te kuhinje kada staje ovoliko ostrvo sa sve radnim delom, sudoperom i delom za sedenje? Pa, velika, tako da je ovaj “detalj” u vidu velikog ostrva nasred kuhinje samo za one sa velikom kuhinjom i trpezarijom. Ono, možda na prvi pogled deluje nepotrebno, ali je zapravo odlično, jer pored ovoga što sam navela i super je i za odlaganje kutija sa elektičnim aparatima kao i za držanje voća i povrća u žičanim fijokama.
Kuhinja

Photo by Toa Heftiba

A evo i bonus caka:

Sve ove nabrojane cake su većih dimanzija, a nikako nemoj zaboraviti na detalje poput metalne kačilice na kojoj ćeš okačiti svoje šoljice za kafu.

Ili visećih detalja za kačenje noževa. Možda posude u kojoj će ti stajati “veseli” slanik i bibernik.

Zakači na pločice ili zid malu tablu sa kredom na kojoj ćeš pisati šta ti je sve potrebno od namirnica za kupovinu.

Kupi za promenu crveni toster, a ne beli. Ili neku neobičnu boju frižidera.

Stavi na sto neki stoljnjak neobičnih dezena ili na zid tapet sa zanimljivim detaljem na štrafte.

Dodaj u komentaru da li imaš neki svoj predlog za uređenje kuhinje koji je već zablistao u tvojoj kuhinji i pošalji nam sliku na email da objavimo na našem sajtu i društvenim mrežama.

error: Content is protected !!