Recept za 4 osobe
Sastojci:
300 g listova spanaća
1 mali crni luk
1 česan belog luka
1 kašika ulja
So, biber sveže mleven
125 g mocarele
8 telećih šnicli tanko sečenih (približno 80 g svaka)
75 ml belog vina
100 ml teleće supe
1 kašika gustina za sos
Korak 1
Oprati listove spanaća, po potrebi ukloniti tvrde drške. Ocediti u cediljki. Crni i beli luk iseckati, propržiti na ulja. Dodati vlažni spanać na luk i začiniti solju i biberom.
Korak 2
Mocarelu narezati na kockice. Svaku teleću šniclu do polovine prekriti spanaćem i mocarelom. Preklopite nenafilovanu stranu šnicle i pričvrstiti drvenim štapićem za ražnjiće.
Korak 3
U tiganju gde ste prižili luk dodati malo ulja i zapeći filovane šnicle po 2 minuta sa svake strane i držati toplo umotano u aluminijumskoj foliji.
Korak 4
Zagrejati ostatke ulja u kome su se šnicle pržile sa vinom. Dodati teleću supu. Odvojiti 12 kašika ovog sosa i dobro umešati sa gustinom i sve vratiti u posudu za prženje i prikuvati.
Korak 5
Začiniti po ukusu solju i biberom. Punjene šnicle poslužite sa sosom i poslužiti uz svežu salatu i beli hleb, na primer.
Izvor: www.idee-fuer-mich.de