Možda ti treba neki praktičan savet III

by | May 17, 2021 | TEME & DILEME

Ima raznih kućnih aktivnosti u kojima baš ne uživam previše. Ali istini za volju ima i dosta kućnih pomagala koja olakšavaju te poslove, a takodje i iskustava drugih koja čujemo.

Danas je tema limun. Namirnica koju često koristimo.

Ukoliko nisam sigurna da li je piletina ili ćuretina baš sasvim mlada i meso meko, naročito onaj deo koji se naziva „belo meso“ namažem sokom od limuna sat vremena pre prženja i ostavim da odstoji. Meso opusti i divno je i meko nakon prženja bez obzira da li se griluje ili pohuje.

Ako ti je potrebno nekoliko kapi soka limuna šteta je preseći ceo limun. Onda je problem šta sa ostatkom, kako ga sačuvati da se ne osuši ili ubudja. Probušiti koru čačkalicom, iscediti onoliko kapi koliko ti treba i odložiti limun za sledeće korišćenje. Mala rupa od čačkalice neće dozvoliti da se limun osuši.

Za rendanje kore limuna se koristi kućno rende. Zbog malo izrendanih mrvica kore limuna mora se prati čitavo rende i taj je posao prilično nepraktičan. Pokušaj da rende prekriješ na strani koju koristiš pekipapirom i onda koru limuna izrendaš. Onda ukloniš papir i pranje onoga što je ostalo je značajno lakše.

Cilj je limun sačuvati što duže svež. Dobro je svaki plod pojedinačno umotati u kuhinjski papirni ubrus. Tako će se održati svežina i sprečiće se da se limun ubudja.

Možda i znaš ove praktične trikoea, ali vredi podsetiti se. Pozdrav.

Naslovna slika: Lukas sa sajta Pexels

 

error: Content is protected !!