Ja obožavam mafine, uopšte volim tu vrstu kolača koji odlično idu uz kafu ili čašu vina. Ovaj recept sam zapisala na Novom Zelandu u malom mestu Levin gde sam u više kuća jela divne britanske slatkiše, ali mafine su mi ostale u najlepšoj ukusnoj uspomeni. Više puta sam spremala, problem je samo što ne mogu da se zaustavim da ih jedem.
Sastojci:
60 gr butera
120 gr šećera
2 banane – zrelije, one su sladje
1 jaje
2-3 kašike mleka
170 gr brašna
½ kašičice sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
Voće ili drugi dodaci po izboru, preporučujem borovnicu
Buter umutiti penasto, dodati jaje i šećer, pa banane i ostale sastojke. Peći u plehu za mafine, preporučujem da stavite papirnate modle i poštedite sebe većeg ribanja. Peći na 200◦C 15 minuta, za svaki slučaj proveriti čačkalicom da li je testo i unutra pečeno. Ako čačkalicu izvučete suvu onda je gotovo.
Uživaj sa društvom uz kaficu ili vince.