Dušan Petričić u Krokodilu

by | Mar 7, 2022 | ZABAVA & UZIVANJE

Ako se zaputiš slučajno ili sa namerom malim stepenicama iz Karadjordjeve na gore prema Kosančićevom vencu svrati u Krokodil i obraduj sebe i pogledaj izložbu koja je u toku – karikature Dušana Petričića.

Naime, u februaru je u udruženju Krokodil otvorena je izložba karikatura Dušana Petričića koja nosi naziv „10,9,8,7…“. Radovi su nastali poslednjih godina, objavljivani su, ali u ovako velikom formatu sjajno za videti i tumačiti, nasmejati se i zamisliti. Vrlo angažovane, udaraju u „sredu“, snažnih poruka, nepogrešive. Ako bi neko od posetilaca pomislio da je autor možda negde preterao dopao mi se njegov komentar: „U poređenju sa katastrofama u koje nas poremećeni i neodgovorni vladari uvaljuju, nikada se nije desilo, niti će se desiti da jedan, makar i ‘zlonamerni’ karikaturista napravi bilo kakvu štetu nekoj državi ili nekom društvu. Molim cenjenu publiku da ima to u vidu kada im se učini da je neka karikatura preterana.“ Toplo preporučujem. Izložba traje dva meseca.

Izložba Dušana Petričića u Krokodilu

Izložba Dušana Petričića u Krokodilu (slika iz lične arhive)

Tokom trajanja izložbe mogu se kupiti i printovi Petričićevih karikatura sa potpisom.
U prostorijama Krokodila možeš se samoposlužiti izloženim knjigama ako imaš vremena za kaficu i prelistati ih, neke možeš i kupiti a neka izdanja dele besplatno.

Prošetaj i uživaj!

error: Content is protected !!