Pored uobičajenog slavskog kolača, žita, standardnih salata, pečenja ili ribe, možete svoje goste iznenaditi novitetima i za posnu i za mrsnu varijatu.
Moj predlog iznanađenja je – domaće pravljena pašteta, a kako da je pripremite, saznajte u nastavku:
POSNA PAŠTETA OD TUNJEVINE:*
1 avokado
1 konzerva tunjevine
jedna čašica pikantnog senfa
malo soli i bibera
pola kašičice kinoe.
Sve to staviti u blender i to je to.
*ovo je manja količina, a vi je uvećajte zavino od broja gostiju.
MRSNA PAŠTETA SA PILETINOM:*
Uzmite pileće meso za supu, nekih 500-600g i skuvajte ga.
5-6 kiselih kratavčića
2 tvrdo kuvana jaja
biber i so po želji
Izblendajte sve u blenderu i to je to.
*ovo je manja količina, a vi je uvećajte zavisno od broja gostiju.
Javite nam utiske gostiju nakon što su probali paštete i neka vam je SREĆNA SLAVA!
Strastveni ljubitelj pisanja, čitanja, dobre kafe i crne čokolade. Pasionirani pratilac svojih ideja. Internet preduzetnica i dobra vila vašeg biznisa. Ako ne na Netu, onda me sigurno možete sresti pored neke reke kako šetam i osmatram prirodu oko sebe.